När konstruktionen är klar i badrummet är det dags att spika fast golvvärmeslangen. Sedan täcks den med ca 3 cm tjockt lager flytspackel. Det skall ivarjefall täcka ca 1 cm ovanför slangen. I badrum bör man alltid använda fiberförstärkt flytspackel.
Nu för tiden får kunden själv välja om man vill ha vanlig kartonggips eller våtrumsgips i våtrum. Dessa regler ändrar sig hela tiden så var noga med att kontrollera vad som gäller i den tidsålder du befinner dig i när du läser detta! Vi valde att sätta gipsskivor avsedda för våtrum med oorganisk glasfiberyta endast i själva duschdelen. Detta p.g.a. kostnadsskäl då dessa är betydligt dyrare än kartonggips. Sedan anser jag att om gipsen av någon anledning skulle dra åt sig fukt vid en eventuell skada i tätskiktet så har man ju ändå problem som måste åtgärdas. Längre in i väggen är det ju fortfarande organiskt material i form av reglar och annat så frågan är hur mycket en glasfibergips hade hjälpt i det läget.
Här är en intressant artikel hos Länsförsäkringar om olika tätskikt och ett test av tätskikt som SP utfört. Jag valde Schönox trots att de inte kom med i topp 3. Hade jag gjort arbetet själv hade jag troligtvis valt Kiltoo. Men eftersom hantverkarna som utförde arbetet hemma hos oss är vana vid Schönox produkter, och de ger garantier o.s.v. så kändes det bäst att gå på det.
Svensk Våtrumskontroll har en bra online räknare för att beräkna fallet mot golvbrunnen.
RRS feed